To Brandwatch Vizia έρχεται στην ελληνική αγορά από την NMC2

Διαγράμματα, πίνακες, αρχεία excel. Μέχρι σήμερα, η παρακολούθηση και καταγραφή των social data ήταν μια απολύτως αναγκαία αλλά κάπως βαρετή υπόθεση.

Οι συνεργάτες μας στην Brandwatch έρχονται να τα αλλάξουν όλα αυτά με μια νέα υπηρεσία που προσφέρει καταγραφή και παρακολούθηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσα από ένα σύστημα multi-screen display. Με το Vizia τα social data αποκτούν «ζωή» μέσα από animated & interactive πίνακες που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε live τη ροή των αναφορών, δημιουργώντας ένα σύγχρονο Social Media Command Center για την επιχείρησή σας.

Αυτό είναι το Brandwatch Vizia το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά (και γλώσσα φυσικά) από την NMC2.

Brandwatch Vizia   Social Media Command Center

 

Τα εντυπωσιακά γραφικά μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο χρήστης παρόλα αυτά το Vizia δεν αποτελεί απλά μια αισθητική αναβάθμιση αλλά πολλά περισσότερα.

Social Media Command Centers

Ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε τον όρο και πιθανόν σκέπτεστε πως είναι ένα ακόμα τέχνασμα των εταιριών digital marketing χωρίς ιδιαίτερο περιεχόμενο. Μέχρι πρόσφατα ίσως είχατε δίκιο, σήμερα όμως, με τις νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί, τα brands έχουν πλέον τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν όλα τα δεδομένα που τους αφορούν σε ένα χώρο οργανώνοντας τις επικοινωνιακές τους ενέργειες από μια ομάδα στελεχών σε πραγματικό χρόνο. Μια δυνατότητα που αφορά είτε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις είτε καλύπτει συγκεκριμένες ενέργειες (events, χορηγίες αθλητικών διοργανώσεων, crisis management issues, κτλ).

Αυτή τη στιγμή μεγάλες εταιρίες από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει command centers χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Vizia ενώ πολλά brands έχουν συντονίσει τις ενέργειές τους σε διοργανώσεις όπως το Super Bowl.

gatorade-mission-control  (το Command Center της Gatorade)

Ευελιξία & παραμετροποίηση

Animated & interactive πίνακες που ρυθμίζονται με βάση τα ζητούμενα της επιχείρησής σας, ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο και τροποποιούνται κάθε φορά που το κρίνετε σκόπιμο. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε εξωτερικές πηγές όπως YouTube playlists & social media feeds για ταυτόχρονη παρακολούθηση κτλ. Και όλα αυτά εύκολα και γρήγορα με ένα απλό drag & drop.

Εύκολη πρόσβαση όπου κι αν βρίσκεστε

Η λειτουργία των command centers δεν σημαίνει και περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα από μια αίθουσα και μόνο. Έτσι το Vizia είναι προσβάσιμο από παντού (laptops, smartphones, tablets) όποια στιγμή θέλετε, όπου κι αν βρίσκεστε.

Δυνατότητες, δυνατότητες, δυνατότητες

Ακολουθούν επιγραμματικά κάποια επιμέρους χαρακτηριστικά του Vizia με screenshots από τις αντίστοιχες λειτουργίες. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική παρουσίαση της υπηρεσίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ξεκινώντας από τα category bubbles, μια λειτουργία που σας προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε οπτικοποιημένο το μέγεθος που καταλαμβάνει κάθε brand (ή keyword) στις online συζητήσεις αλλά και τη θέση που έχει στον κάθετο άξονα με βάση το sentiment (θετικό, αρνητικό, ουδέτερο). Εννοείται πως οι κατατάξεις αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο όταν τα δεδομένα τροποποιούνται.

Bubbles

 

Τη δυνατότητα να βλέπετε συγκριτικά real-time αποτέλεσμα για κάθε brand και το βασικό του ανταγωνισμό, σας δίνει το category breakdown. Όλα αυτά σε φυσικό χρόνο. Δεν είναι απλά όμορφο, είναι πραγματικά χρήσιμο και πρακτικό.

Category

 

Στο Globe μπορείτε να μάθετε ακριβή στοιχεία για τη γεωγραφική διασπορά των mentions αλλά και πληροφορίες για το influence χρηστών που σχολίασαν το κάθε brand μέσα από εντυπωσιακά γραφικά που αναδιατάσσονται ανάλογα με την προέλευση των αναφορών.

GlobeInfluencers

 

Εμβαθύνοντας στον τομέα του sentiment, το Vizia σας δίνει τη δυνατότητα live παρακολούθησης (ανά ώρα, ημέρα κτλ) καταγράφοντας τη συναισθηματική φόρτιση των mentions τη στιγμή που γράφονται, τόσο ποσοτικά όσο και συγκριτικά. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα συγκρίναμε δύο πολιτικούς για ένα διάστημα ωρών λαμβάνοντας τα αποτελέσματα που βλέπετε στην εικόνα.

Sentiment

 

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απίστευτες δυνατότητές που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας το Vizia. Μια πρωτοποριακή υπηρεσία που αλλάζει τη φιλοσοφία του online monitoring εισάγοντας την έννοια του intelligence στις καθημερινές πρακτικές marketing κάθε σύγχρονης και ανταγωνιστικής επιχείρησης.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό video-παρουσίαση στο παρακάτω link

https://www.youtube.com/watch?v=wvx_yNn_McQ

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInBuffer this page