Η Brandwatch εξαγοράζει την PeerIndex εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στα Social Media Analytics

Από το πρώτο καιρό που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Brandwatch μέχρι και σήμερα, οι εκπλήξεις ήταν πολλές και ευτυχώς πάντα ευχάριστες.

Και αυτό γιατί η Brandwatch δεν σταμάτησε ποτέ να επενδύει στην έρευνα αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας την πλατφόρμα monitoring σε σημείο που σήμερα να θεωρείται μία από τις πιο προηγμένες και ολοκληρωμένες λύσεις στον κόσμο.

Μια ματιά στο g2crowd, που είναι το κορυφαίο site κριτικής software, θα σας πείσει για τα παραπάνω. https://www.g2crowd.com/categories/social-media-monitoring

Νέα εποχή, νέες ανάγκες

Το online τοπίο όμως αλλάζει συνεχώς και νέες ανάγκες προκύπτουν για την αγορά και τα brands. Κι ενώ η πλατφόρμα της Brandwatch δίνει μια ολοκληρωμένη αίσθηση για τις αναφορές και την συνολική εικόνα ενός brand, του ανταγωνισμού και των τάσεων της αγοράς είχαμε την αίσθηση πως έπρεπε να πάμε ακόμα πιο βαθιά στην ανάλυση των δεδομένων. Και πιο συγκεκριμένα στον ίδιο το χρήστη.

Ποιος είναι, τι πιστεύει, τι influence έχει και με ποιο τρόπο συνδέεται με τις υπόλοιπες επαφές του;

Με άλλα λόγια αναζητούσαμε μια διεισδυτική ματιά στο χώρο του Influence Monitoring & Mapping με επίκεντρο όχι μόνο τα δεδομένα και τα keywords αλλά τους ανθρώπους που τα παράγουν.

Η λύση αυτή ήρθε μέσα από την απόκτηση της PeerIndex.

What’s in it for me?

Μια πρωτοποριακή εταιρία στον τομέα των social media analytics, η PeerIndex έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη τεχνογνωσία που καταγράφει τα «ίχνη» των χρηστών στα social media. Ενδεικτικό του εύρους της δουλειάς που έχει γίνει είναι τα 300 εκατ. Twitter profiles που έχουν αναλυθεί και αρχειοθετηθεί, κάνοντας την καταγραφή των influencers πιο εύκολη από ποτέ.

Η απόκτηση της PeerIndex από την Brandwatch έρχεται να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα. Το γιατί.

Γιατί ένα συγκεκριμένο μήνυμα αναπαράχθηκε τόσο γρήγορα;

Και με βάση αυτή τη γνώση ποιες ενέργειες χρειάζονται από ένα brand για να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το περιεχόμενο που παράγει;

PeerIndex

Η προσθήκη της τεχνογνωσίας της PeerIndex στην πλατφόρμα της Brandwatch δημιουργεί κάτι μοναδικό στο χώρο του Online Monitoring. Γιατί πλέον γνωρίζοντας τις επαφές που αναπτύσσονται γύρω από τους χρήστες, τον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα χρηστών συνδέονται μεταξύ τους αλλά και το ιστορικό αναπαραγωγής επιτυχημένων μηνυμάτων μπορούμε να κατευθύνουμε τις επικοινωνιακές μας ενέργειες στα σωστά κανάλια χρηστών. Μια τακτική που μπορεί να μετατρέψει το ripple effect των social media σε πραγματικό κύμα για την επιχείρησή σας.

Στο επόμενο διάστημα, το σύστημα της PeerIndex πρόκειται να ενταχθεί στην πλατφόρμα monitoring της Brandwatch δίνοντας επιπλέον χαρακτηριστικά intelligence στην ανάλυση δεδομένων. Στόχος μας, όπως και στο παρελθόν, είναι να προσαρμόσουμε τις παραπάνω διεργασίες στην ελληνική αγορά και στους Έλληνες χρήστες δημιουργώντας ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα για τα brands με τα οποία συνεργαζόμαστε.  

Μείνετε συντονισμένοι στο blog και στο FB Page της NMC2 για ό,τι νεότερο.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInBuffer this page