Τι μπορεί να προσφέρει το Online Monitoring στην επιχείρησή σας σε 8 bullet points (και 4 εικόνες)

 • «Το brand σου είναι αυτό που λένε οι καταναλωτές όταν βγαίνεις από το δωμάτιο» δήλωνε ο Jeff Bezos. Αυτή τη δυνατότητα, του να «ακούς» χωρίς να είσαι εκεί, σου προσφέρει το Online Monitoring δίνοντάς σου πλήρη εικόνα για το τι συζητάνε οι καταναλωτές για το brand σας, τι κριτικές κυκλοφορούν για ένα συγκεκριμένο προϊόν, αν αρέσουν στον κόσμο οι διαφημίσεις σας, τι ενέργειες κάνουν οι ανταγωνιστές σας και πολλά ακόμα.
 •  Social Media Monitoring, Online Monitoring, Buzz monitoring, Web Analytics είναι μερικοί από τους όρους που περιγράφουν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των software tools που χρησιμοποιούνται πλέον από brands, οργανισμούς, οργανώσεις ακόμα και πολιτικά κόμματα προκειμένου να παρακολουθούν όσα «λέγονται» και γράφονται online για τα  θέματα που τους αφορούν.

Summary  Dashboard REAL TRIP  Project REAL TRIP  BrandwatchΤο κεντρικό (και συγκεντρωτικό) dashboard της πλατφόρμας 

 • Οι πληροφορίες και οι συζητήσεις αντλούνται από παντού! News sites & portals, corporate sites, blogs, forums, Social Media (Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram), Video sites (YouTube, Vimeo, Metacafe), Flickr και πάρα πολλά ακόμα. Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται, «καθαρίζονται», αναλύονται και παρουσιάζονται κατηγοριοποιημένα και ταξινομημένα σε περιοχές ενδιαφέροντος που εσείς ορίζετε πχ ανά μέσο, δημογραφικά (φύλο-ηλικία), συγκριτικά, συναισθηματικά (θετικά, αρνητικά, ουδέτερα) κτλ.

Mew Media Track cover

 • Sentiment ονομάζεται η δυνατότητα να καταχωρείς συναισθηματικά τις αναφορές σε θετικές, αρνητικές ή ουδέτερες προς το brand. Η ιδιομορφία της ελληνικής γλώσσας (ειρωνεία, διπλά νοήματα, κτλ) δεν μας επιτρέπει 100% ακρίβεια. Το σύστημα όμως διαθέτει τη δυνατότητα να αυτοβελτιώνεται (mechanical learning) ανεβάζοντας συνεχώς το ποσοστό. Αλήθεια η παρακάτω αναφορά, τι είναι κατά τη γνώμη σας;   1620774_798630803496128_959394271_n

 

 • Η πλατφόρμα μας παρακολουθεί 27 γλώσσες ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται φυσικά και τα ελληνικά (ναι και τα greeklish).

 

 • Οι λέξεις- κλειδιά και τα θέματα που συζητούνται γύρω από το brand καταγράφονται στο λεγόμενο Topic Cloud δίνοντας μια πολύτιμη εικόνα για τις περιοχές ενδιαφέροντος. cloud(topic cloud γύρω από προϊόντα styling)

 

 • Τα δεδομένα του Online Monitoring δεν βασίζονται σε υποθέσεις και ενδείξεις. Είναι μετρήσιμα και αντικειμενικά αποτελέσματα που μπορείτε να εξάγετε σε όποιο format θέλετε (pdf, jpg, png, excel, cvs) και να εντάξετε σε παρουσιάσεις και brand reports.

 

 • Δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όλα τα εμπλεκόμενα brands διέθεταν ομάδες με Media Analysts που παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις του κοινού συντονίζοντας ανάλογα την επικοινωνιακή τους στρατηγική.

Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;

cup

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInBuffer this page