Δίαιτα… για στελέχη marketing (monitoring test)

Μία σχετικά άγνωστη αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία που προσφέρει το Online Monitoring είναι η δυνατότητα διεξαγωγής tests πάνω σε διάφορες φράσεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Φράσεις που δεν αφορούν ονόματα προϊόντων και brands αλλά περιέχουν γενικούς όρους με ευρεία χρήση. Ένα τέτοιο παράδειγμα, μας δίνει το σύντομο test που έκαναν οι συνεργάτες μας στην Brandwatch χρησιμοποιώντας τη φράση “I need a diet” και καταγράφοντας το αποτέλεσμα σε social media, blogs, forums και συζητήσεις χρηστών.

Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Diet 4

 

Οι αναφορές αυξάνονται κατά τις πρώτες μέρες της εργάσιμης εβδομάδας και εξασθενούν όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο για να αυξηθούν πάλι την Κυριακή (προφανώς η μέρα που μετανιώνουμε για τις υπερβολές των προηγούμενων ημερών).

 

Diet 5

 

Παρατηρώντας τη ροή των αναφορών κατά τη διάρκεια της ημέρας αντιλαμβανόμαστε πως οι συζητήσεις και οι αναφορές ξεκινούν την ώρα του μεσημεριανού φαγητού και φτάνουν στο αποκορύφωμά τους την ώρα του βραδινού γεύματος (ή και της εξόδου).

 

Diet 6

Το παραπάνω διάγραμμα μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους. Οι γυναίκες φαίνεται να κυριαρχούν στις συζητήσεις για δίαιτες αν και οι άντρες με τη σειρά τους καταλαμβάνουν ένα σεβαστό ποσοστό των αναφορών.

Topics 1

 

Πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα ευρήματα στο Topics cloud όπου ο διαχωρισμός έγινε και με βάση το φύλο, ορίζοντας τα βασικά θέματα συζητήσεων τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Η μετατόπιση «γέρνει» όπως είναι φυσικό προς την πλευρά των γυναικών αλλά και η θεματολογία διαφοροποιείται.

Test σαν το παραπάνω μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμα για brands που άπτονται της κατηγορίας (τροφές, γυμναστήρια, κτλ) δίνοντας πληροφορίες…

… για το είδος του περιεχομένου που μπορούν να δημιουργούν στα social media αλλά και για την ώρα που είναι καλύτερο να πραγματοποιούνται οι δημοσιεύσεις σε αυτά.

… για τις φράσεις που μπορείς να στοχεύσεις στη διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης.

… για την επικοινωνιακή στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσετε.

Λοιπόν τι περιμένετε; Δοκιμάστε, αυτοσχεδιάστε, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και δείτε στην πράξη, βασισμένοι σε αξιόπιστα στοιχεία τις τακτικές που «δουλεύουν» καλύτερα για το δικό σας προϊόν.

Αποκτήστε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στην ψηφιακή εποχή και μάθετε τι λένε και τι σκέφτονται οι πελάτες σας χρησιμοποιώντας τα οφέλη του Online Monitoring.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInBuffer this page