Κάναμε ένα monitoring test στις 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες. Δείτε τα αποτελέσματα.

Αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις της κρίσης, ο τραπεζικός τομέας άλλαξε και αναδιαμορφώθηκε ριζικά τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, οι τράπεζες καλούνται να αντικρύσουν την επόμενη μέρα σε ένα αβέβαιο, πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον αντιμετωπίζοντας συγχρόνως αρκετές προκαταλήψεις από την πλευρά των καταναλωτών.

Στη σύντομη μελέτη που ακολουθεί συμπεριλάβαμε τις 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) για την περίοδο 1 Σεπτ έως 20 Οκτ. Η πλατφόρμα μας, σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε δεδομένα έως και 3 χρόνια πίσω!

Dates

Στο διάστημα αυτό καταγράψαμε συνολικά 40.388 αναφορές. Η Τράπεζα Πειραιώς (11.549) έρχεται πρώτη στις αναφορές με μικρή διαφορά από την Alpha Bank ενώ μικρή διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην Eurobank και την Εθνική Τράπεζα (μόλις 87 αναφορές).

export_Εθνική_Τράπεζα_from_1 Sep_to_21 Oct_800px

Ας εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στην πρώτη εταιρία (Τράπεζα Πειραιώς). Τα άρθρα για την πορεία της στο χρηματιστήριο τις τελευταίες κρίσιμες μέρες, θετικές αναφορές στο online τραπεζικό της σύστημα αλλά και η βράβευσή της εταιρίας από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης  δεσπόζουν στον όγκο των mentions.

Peiraius positivepeiraius award

Piraius

 

Peiraius

 

Κυρίαρχη θέση στα σχόλια έχει το «Ερρίκος Ντυνάν» που συνοδεύονται από αρκετές αρνητικές αναφορές σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Peiraius negative

Περνώντας στην Alpha Bank βλέπουμε πως μεγάλο μέρος των αναφορών σχετίζεται με τα τακτικά οικονομικά της report τα οποία και αναπαράγονται από  δεκάδες sites & blogs αλλά και κριτικάρονται αρνητικά από χρήστες στο Twitter.

alpha 1Alpha 3

 

Στιβαρό προφίλ έχει η Εθνική Τράπεζα, οι προβλέψεις της οποίας αναπαράγονται από δεκάδες sites, ενώ η δωρεά της στις ανασκαφές της Αμφίπολης αλλά και οι νέες υπηρεσίες Premium Banking εμφανίστηκαν σε πλήθος αναφορών.

TourkoliasamfipoliEthniki 2

Εκτός από την καταγραφή της κάθε εταιρίας ξεχωριστά, η πλατφόρμα της NMC2 σας δίνει τη δυνατότητα της σύνθετης & πολλαπλής παρακολούθησης. Παρακάτω, σε συγκριτικό πίνακα μπορούμε να δούμε την προέλευση των αναφορών ανά Μέσο για κάθε εταιρία. Το Twitter εμφανίζει τις περισσότερες αναφορές και ακολουθείται από τα Blogs και τα News Sites.

BY PAGE TYPE  Dashboard COMPARISON  Project Banks  Brandwatch

 

Ένα επίσης πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι το λεγόμενο Topic Cloud. Ακολουθώντας μια συζήτηση (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δωρεά εξοπλισμού της Εθνικής Τράπεζας στον Ευαγγελισμό) μπορούμε να βρούμε τις λέξεις-κλειδιά που εμφανίστηκαν στις περισσότερες αναφορές.

Topics  Dashboard Εθνική Τράπεζα  Project Banks  Brandwatch

 

Μπορείτε επίσης να εμβαθύνετε ακόμα περισσότερο εντοπίζοντας την προέλευση των sites που συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναφορές. Ένα χρήσιμο εργαλείο εκτός των άλλων και για στοχευμένη online επικοινωνία.

top_authors_Εθνική_Τράπεζα-_Eurobank_from_1 Sep_to_21 Oct_800px

 

Και κάτι ανάλαφρο για το τέλος. Το παρακάτω tweet αναδεικνύεται πρωταθλητής με 1.629 retweets και 1.302 fav. Μάλλον δίκαια.

Γκάνταλφ Κουτάκιας on Twitter  Ναι γεια σας από Πειραιώς τηλεφωνώ Έχει κίνηση

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInBuffer this page