Influence Marketing: Όλα τα «τι, πώς, γιατί» από 6 ειδικούς

Η φωνή του καταναλωτή ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο ισχυρά κανάλια μάρκετινγκ πόσο μάλλον στην εποχή των social media, όπου έχει αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο τα brands επικοινωνούν με το κοινό. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες το λεγόμενο word-of-mouth παράγει διπλάσιες πωλήσεις από τις πληρωμένες διαφημίσεις κάτι που αρκετές εταιρίες γνωρίζουν και προσπαθούν να εντάξουν στις στρατηγικές τους.

Η ομορφιά του influence marketing έγκειται στη σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας καθώς και στην ελευθερία του να πειραματιστείτε με διαφορετικές στρατηγικές. Παράλληλα υπάρχουν μια σειρά από εργαλεία αναγνώρισης των influencers με πλατφόρμες monitoring ή εφαρμογές analytics που μπορούν να τους δώσουν μια σειρά από δυνατότητες προκειμένου να συμμετάσχουν και να οικοδομήσουν σχέσεις με τις ομάδες ανθρώπων που έχουν επιρροή στον κλάδο τους.

  1. Τι είναι το Influence Marketing;

Ως Influence Marketing ορίζεται η πρακτική των brands να αναζητούν ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στο κλάδο που δραστηριοποιούνται. Ο στόχος είναι με αυτούς τους ανθρώπους να οικοδομηθεί μια αυθεντική, χρήσιμη και αξιοποιήσιμη σχέση με αμοιβαία οφέλη.

Οι Influencers γενικά έχουν ένα αποδεδειγμένο ιστορικό αναγνώρισης καθώς γράφουν και μιλούν συχνά για το θέμα-κλάδο που αφορά το brand ενώ έχουν ένα κοινό που τους εμπιστεύεται. Ο στόχος όπως είπα παραπάνω είναι να οικοδομήσουμε μια σχέση που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τις δύο πλευρές.

Για τον Influencer, το όφελος μπορεί να είναι πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες και παροχές που σχετίζονται με το προϊόν ενώ το brand από την πλευρά του αποκτά πρόσβαση   σε εποικοδομητική κριτική και γνωριμία με ένα ευρύτερο κοινό ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση απευθείας από την πλευρά των καταναλωτών.

Να σημειώσω πάντως πως ενώ το Influence Marketing μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό μέσο στις εμπορικές και επικοινωνιακές πρακτικές κάθε εταιρίας χρειάζεται χρόνος για να χτιστούν αποτελεσματικές σχέσεις. Κάθε εταιρία πρέπει να λάβει αυτό υπόψη της, δεν μιλάμε για γρήγορα αποτελέσματα αλλά για ένα σχεδιασμό σε βάθος χρόνου.

(Mel Carson – Founder & CEO, Delightful Communications)

 

  1. Πώς ορίζουμε έναν Influencer;

Ο Influencer πρέπει να έχει τη δύναμη της πειθούς. Να μπορεί να πείσει τους άλλους να δοκιμάσουν ένα προϊόν, να το έχουν υπόψη τους, μπορεί να τους αλλάξει γνώμη  γκρεμίζοντας προκαταλήψεις που τυχόν έχουν. Στις αγορές λογισμικού για παράδειγμα γνωρίζουμε πως ο No1 παράγοντας αγοράς για κάποιον είναι οι γνώμες που θα ακούσει από τις επαφές του και τους γνωστούς τους.

Ως στέλεχος marketing προσπαθώ να εντοπίσω και να προσεγγίσω τέτοια άτομα στο χώρο που μας ενδιαφέρει και να χτίσω μια σχέση μαζί τους. Επίσης προσπαθούμε να εντάξουμε γνώμες και απόψεις χρηστών στα κανάλια επικοινωνίας μας. Η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

(Meagen Eisenberg – CMO, MongoDB)

 

  1. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Influence Marketing;

Το Influence Marketing επιτρέπει στα brands να ξεχωρίσουν και να συνδεθούν με εκατομμύρια καταναλωτές μέσα από μη ορθόδοξους επικοινωνιακά τρόπους. Στη σημερινή εποχή άλλωστε το να κερδίσεις την προσοχή του καταναλωτή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Η επιρροή των παραδοσιακών Μέσων φθίνει συνεχώς αλλά ακόμα και στο online περιβάλλον τα πράγματα είναι δύσκολα, για παράδειγμα 45 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ έχουν Ad Blockers. Ταυτόχρονα YouTube stars, bloggers και Instagram celebrities έχουν εκατομμύρια fans που τους ακολουθούν και τους εμπιστεύονται. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε marketer να συνδεθεί μαζί τους και να αποκομίσει οφέλη.

Πλεονεκτήματα; Εκατομμύρια καταναλωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή με το brand και τις υπηρεσίες σας και να συνδεθούν μαζί σας από τη στιγμή που τους προσφέρετε πολύτιμο περιεχόμενο.

Αποτελέσματα; Έως και 6:1 αναμενόμενο ROI μέσα από την αλληλεπίδραση με τους χρήστες.

(Misha Talavera – CMO & Co-Founder,NeoReach)

 

  1. Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που γίνονται σε ενέργειες Influence Marketing;

Τα στελέχη marketing ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους να προσεγγίσουν το κοινό τους μετατρέποντας την επαφή αυτή σε πωλήσεις. Κάποιες από αυτές τις πρακτικές περιλαμβάνουν και την προσέγγιση τρίτων, άνθρωποι δλδ που αποκαλούνται influencers καθώς έχουν ένα μεγάλο κύκλο επαφών, συνήθως στο online περιβάλλον. Δεν είναι κακή μια τέτοια κίνηση, κάθε άλλο, αλλά είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε πως πληρωμένα likes, shares και κριτικές είναι μέρος αυτής της διαδικασίας.

Τα brands πρέπει να βρουν τους ανθρώπους με επιρροή στο χώρο τους και να τους εμπλέξουν σε μια διαδικασία που θα ενισχύσει το προϊόν τους με έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό είναι το λεγόμενο  Influence Marketing. Συνεπώς η συνεργασία με bloggers και άλλους influencers είναι μια σωστή κίνηση που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητα του brand αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο.

Πολλά στελέχη marketing, για λόγους ευκολίας ή ακόμα και άγνοιας καταλήγουν να συνεργάζονται με influencers βάσει οικονομικών συμφωνιών ανταλλάσσοντας την επιρροή των πρώτων με χρήματα. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις αυτή η σχέση γίνεται αντιληπτή από το κοινό βλάπτοντας την αξιοπιστία του brand αλλά και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών προώθησης.

(Ron Sela – Content Marketing Strategist,Dapulse)

 

  1. Ποιες είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη καμπάνια influence marketing;

Θα ονόμαζα μια καμπάνια influence marketing πετυχημένη όταν καταφέρνει να φτάσει στο είδος του κοινού που το brand δεν μπορεί να προσεγγίσει από μόνο του.

Η πρώτη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι influencers με όρους ποιότητας και όχι ποσότητας. Για να το καταφέρετε αυτό πρέπει να θέσετε μια σειρά από κριτήρια που δεν περιορίζονται μόνο στους followers ενός προφίλ ή στο traffic ενός blog.

Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά στη στρατηγική της καμπάνιας που πρέπει να είναι ενιαία αλλά και να μπορεί να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε influencer. Με άλλα λόγια είναι σημαντικό να βρεθούν δημιουργικές ιδέες που θα επιτρέψουν σε κάθε influencer να απευθυνθεί στο κοινό του παρουσιάζοντας το brand με χρήσιμο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Τελευταία προϋπόθεση κατά τη γνώμη μου είναι η διασπορά των ενεργειών σε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας για παράδειγμα blog posts, Instagram posts, twitter hashtags κτλ.

(Kristen Matthews – Marketing Director,GroupHigh)

 

  1. Πώς μετράμε την αποτελεσματικότητα του Influence Marketing;

Για να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα ενεργειών Influence Marketing μπορείτε απλά να καταγράψετε το λεγόμενο ROI (return on investment). Παρόλα αυτά το πραγματικό όφελος για το brand σας δεν πρέπει να μείνει μόνο εκεί. Κι αυτό γιατί απλά μετρώντας τους επισκέπτες που ήρθαν στο site σας μια συγκεκριμένη περίοδο ή το πόσοι από αυτούς αγόρασαν μια υπηρεσία σας, χάνετε πολλά από τα οφέλη  του Influence Marketing.

Στα μάτια του καταναλωτή η αξιοπιστία που προσδίδουν σε ένα brand, γνώμες από άτομα που ακολουθούν κι εμπιστεύονται είναι πολύ πιο σημαντική από διαφημιστικές ενέργειες και εκστρατείες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με αριθμούς από followers και likes αλλά με τον ανθρώπινο παράγοντα και μια σχέση που χτίζεται σε βάθος χρόνου.

Το Influencer Marketing επεκτείνει την εμβέλεια της μάρκας σας, αυξάνει την αξιοπιστία της εταιρείας σας και βοηθά στην δημιουργία ενός brand που εμπιστεύεται το κοινό. Δεν είναι κάτι που μπορείς εύκολα να μετρήσεις αλλά δεν είναι και κάτι που μπορείς να αγνοήσεις.

(Martin Jones – Social Media & Content Marketing Manager, Cox Communications)

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInBuffer this page