Κιτρινόμαυρο Monitoring. Influncers, PR, δημογραφικά στοιχεία και συνολικά μεγέθη για την AEK.

Από το 2010 η New Media Concept προσφέρει υπηρεσίες Online Monitoring σε γνωστά brands, εταιρίες, δημόσιους οργανισμούς, πολιτικά κόμματα κ.α. Αναμφίβολα οι περιπτώσεις με το μεγαλύτερο buzz, το μεγαλύτερο δηλαδή αριθμό αναφορών σε news sites, blogs, forums αλλά και συζητήσεων στα social media εμφανίζονται πάντα σε δύο κατηγορίες.

Στην πολιτική και τα αθλητικά.

Έχουμε δημιουργήσει αρκετά case studies για την πρώτη κατηγορία, ήρθε λοιπόν ο καιρός να εξερευνήσουμε τη δεύτερη δημιουργώντας ένα query για μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές ομάδες. Την ΑΕΚ.

Σκοπός της παρακάτω ανάλυσης δεν είναι μόνο να αναλύσουμε τα βασικά μεγέθη αλλά και να σας εισάγουμε σε μια σειρά από νέες υπηρεσίες που σχετίζονται με ενέργειες PR, εντοπισμό των Influencers, δημογραφικά στοιχεία για το κοινό σας αλλά και στατιστικά για τα κανάλια σας στα Social Media. Ας ξεκινήσουμε.

AEK sum

Ορίσαμε ως διάστημα καταγραφής την περίοδο 01Δεκ2015 με 16Ιαν2016. Δεν πρόκειται για μια περίοδο αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων ενώ υπήρχε και η σχετική διακοπή την περίοδο των γιορτών. Παρόλα αυτά καταγράφαμε 91 χιλιάδες αναφορές με τις θετικές να ξεπερνούν τις αρνητικές με σχεδόν τη διπλάσια αναλογία.

AEK vol

Η πλειοψηφία των αναφορών καταγράφεται στο Twitter ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται στα News Sites τόσο αθλητικής όσο και γενικής ύλης. Το Facebook όπως είναι λογικό εμφανίζει έντονη παρουσία ενώ αρκετές αναφορές γράφονται και σε σχετικά Blogs.

AEK FB

AEK FB likers

Το dashboard Channels σας δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από πολύτιμα στατιστικά στοιχεία για Facebook Pages και Twitter profiles χωρίς να χρειάζεστε να είστε admin στη σελίδα. Στοιχεία για τη δραστηριότητα της σελίδας, τις αυξομειώσεις στους likers, τα πιο δημοφιλή posts, χρήστες με μεγάλη επιρροή και πολλά ακόμα χωρίς χρονικό περιορισμό στο data mining.

AEK top 10 sites mentionsAEK top 10 sites mozrank

Το dashboard PR σας δίνει την πλήρη εικόνα από τα News Sites και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους στο online περιβάλλον. Στις παραπάνω λίστες βλέπουμε πως σορτάροντας τα αποτελέσματα ανάλογα με τον όγκο των δημοσιεύσεων, τους followers και την επιρροή που έχει ο καθένας η κατάταξη αλλάζει. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε καλύπτοντας μια ευρύτατη γκάμα επικοινωνιακών αναγκών.

AEK hashtagsAEK top 10 jour

Στους παραπάνω δύο πίνακες βλέπετε τα top 10 hashtags στο Twitter όπως διαμορφώθηκαν από τα tweets χρηστών καθώς και τους δημοσιογράφους με το μεγαλύτερο impact σε θέματα που σχετίζονται με την ΑΕΚ.

Geotagged tweets AEK

Αναφορές για την ΑΕΚ με βάση το γεωγραφικό προσδιορισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη στόχευση είναι ο χρήστης να έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία Location.

AEK demographicsΠαρόμοιες πληροφορίες έχουμε και για δημογραφική σύνθεση των σχολιαστών στο Twitter με τους άντρες όπως είναι φυσικό να υπερτερούν σημαντικά των γυναικών.

AEK trending topics

Το dashboard Trending σας δείχνει τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο αλλά και την χρονολογική πορεία των αναφορών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε περιπτώσεις αγώνων που όμως έχουν μικρή διάρκεια εμφάνισης αντίθετα με το όνομα Μελισσανίδης που παραμένει στην επικαιρότητα σε βάθος χρόνου.

Last but not least… τα dashboards της New Media Concept σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε ξεχωριστές κατηγορίες ή και επιφάνειες εργασίας παρακολουθώντας επιμέρους ενότητες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον ή απασχολούν το κοινό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτά είναι τα πιο δημοφιλή θέματα που απασχόλησαν τους φίλους της ΑΕΚ για το εξεταζόμενο διάστημα.

Themata

Αυτά προς το παρόν. Στο άμεσο μέλλον έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ένα monitoring test ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες για να δούμε τα μεγέθη και τις διαφορές.

Ένας διαφορετικός αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον για τη μάχη του digital buzz.

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInBuffer this page